13:30

Åby/Tjureda IF B

Referat: Jönköping Bandy Reservlag - Åby/Tjureda IF B

Stabil andra halvlek bäddade för ny vinst, 6-3 mot Åby!
Jönköping/Månsarp B-lag tog ytterligare en vinst idag hemma mot Åby och parkerar på andra plats i tabellen just nu. Men det tog sin tid innan proppen gick ur, först i matchens sista 20 minuter kunde segern tryggas. Det var nämligen Åby som började bäst och "firman nr 5 och 22" i Åby petade in 0-1 redan i matchens tredje minut, ajajajaj..... Samma firma skulle göra ytterligare två mål i första halvlek, en halvlek där Åby var det bättre och kom med snabba åkningar upp i ett lågt sittande JB/MIF. Tur var att vi kunde få in 2-3 i slutet första och hade känning på motståndaren.
Efter den positiva känslan före periodvilan, snackat samman laget i pausen mm, medgjorde att redan efter några minuter i andra kunde JB kvittera 3-3. Och nu var det bara en tidsfråga innan JB/MIF skulle mala ner sin motståndare. Vi är ett mycket konditions-och skridskostarkt lag som orkar full rulle i 90 minuter (plus tillägg). Firman nr 5 och 22 orkade inte hålla upp Åby tjureda och de sista 20 minuterna gör vi tre mål och matchen slutar 6-3, egentligen var hela andra halvlek JB/MIF's. Vi kunde faktiskt haft ytterlgare mål, både spelmål men främför allt hade vi två missade straffar. Det börjar bli några matcher nu där vi vänder matcherna i andra, det är en trygghet att veta att det gäller hålla i även om det andra laget dominerat i första - då kommer resultaten i andra. Och ja, det var åter ett delvis "nytt JB/MIF" med några nya spelare - vi lägger pussel för varje vecka. Men stommen är tämligen stabil - det ger stabilitet i spelet.
Kommand ehelg är det ingen match - matchen mot Derby kommer troligen spelas en vardag v 8. Återkommer.